Des baguettes


Det här är första gången jag bakar baguetter, därför fick de inte perfekt form direkt... Men de blev riktigt goda och fluffiga i konsistensen! Som det alltid är när man bakar bröd är det svårt att återge precis vad man gjorde (recepten stämmer aldrig till 100% så man får improvisera lite) men processen ser ut ungefär så här:

Värm 5 dl vatten till 37 grader i mikron (eller ta bara ljummet vatten från kranen...) och smula ner 25 g jäst i bunken. Rör om och tillsätt 2 msk olivolja, 1 msk salt och cirka 10-12 dl mjöl. Knåda ihop degen med händerna, ganska ordentligt tills den blir smidig och inte klibbar. Kom ihåg att den här delen avgör hur luftig och mjuk konsistensen blir, så var nogrann! Låt jäsa under duk i en timme. Ta upp degen  på ett mjölat bord och dela den i fyra bitar. Försök låta bli att knåda degen. Forma de till avlånga degklumpar, lägg på plåten (med bakpapper under) och snitta på snedden. Pudra över lite mjöl och låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader cirka 15-20 minuter.

Kom ihåg att en perfekt baguette får man inte på en gång... Bonne chance!

écrit par Gabrielle

Lulu (2010-11-11)

GE MIG!!! Älska bröd som din nästa.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback